Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το μετρό Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη - Μπουτάρη

Τη διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, με λύσεις...
που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωσή του στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας, όμως, απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι αυτό θα αποτελέσει και τη μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μπουτάρης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, κατέθεσε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.


Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και τις λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF