Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ σε Χριστοδουλοπούλου: Οι πρόσφυγες δεν «λιάζονται» αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται

Tις δηλώσεις της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν "λιάζονται στις πλατείες", σχολίασε με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ και διερωτάται αν η κυβέρνηση ...
αναλογίζεται αν την επιιρροή που άσκησαν στην αύξηση του κύματος μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών της.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν "λιάζονται στις πλατείες", όπως είπε με εντυπωσιακή «αριστερή» αναλγησία η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα. Χριστοδουλοπούλου, αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται.

Η λύση δεν είναι η επιστροφή στο «μοντέλο διαχείρισης» του 2004-2009 σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εγκαταλείπονταν από το κράτος στις πλατείες - διαφορετική πλατεία για κάθε εθνικότητα- μετατρεπόμενοι σε θύματα για κάθε κακοποιό στοιχείο και δημιουργώντας από την άλλη τεράστιο ζήτημα κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.

Η λύση είναι η εφαρμογή του νόμου 3907/2011.


Αναλογίζεται η κυβέρνηση την επιρροή που άσκησαν στην αύξηση του κύματος μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών της, οι απροετοίμαστες κινήσεις της και οι δήθεν απειλές κορυφαίων στελεχών της προς την Ευρώπη ότι θα την «γεμίσουν» με μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά;
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF