Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Εγώ πρότεινα στον Τσίπρα την «παράκαμψη» Βαρουφάκη

Μια διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση αντικατάστασης του υπουργού των οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε μέσω συνέντευξη του ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπλουμ, υποστηρίζοντας...
ότι εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη, ενώ, σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο », σημείωσε.

Για το ίδιο θέμα είχε ρωτηθεί ο πρωθυπουργός και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον Νίκο Χατζηνικολάου λέγοντας ότι προέβη σε ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας καθώς για τον ίδιο η διαπραγμάτευση δεν αφορά ένα άτομο και τη συλλογική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης. Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, τους οποίους επικαλέστηκε το Mega, σημειώνουν με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία», ενώ υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF