Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Πραξικοπηματική ενέργεια η υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων

«Με μια νέα πραξικοπηματική ενέργεια η κυβέρνηση προχωρεί σε υποχρεωτική μεταφορά (ουσιαστικά σε δήμευση) των διαθεσίμων του ΟΤΑ και των άλλων φορέων του δημόσιου..
τομέα για να καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας που δημιούργησαν η ανικανότητά της για αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τα κρυφά της σχέδια για το άδηλο μέλλον του τόπου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου και προσθέτει
«Η σχετική διάταξη ισχύει αναδρομικά, δηλαδή έχουν ήδη προχωρήσει αυθαίρετα στις κινήσεις αυτές και προσπαθούν να τις ψευτονομιμοποιήσουν εκ των υστέρων

Χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα τη μέθοδο της ΠΝΠ που καταγγέλλανε πάντοτε ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει. Αυτό όμως είναι το λιγότερο», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «Η ρύθμιση που επιβάλλουν στους ΟΤΑ είναι επί της ουσίας αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον αφορά τοπικές υποθέσεις. Αντίστοιχοι συνταγματικοί φραγμοί υπάρχουν και για άλλες κατηγορίες φορέων».

«Αφού απέτυχαν -εκθέτοντας τη χώρα- στις αναζητήσεις τους σε όλο τον κόσμο να βρουν δήθεν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, αφού έκαναν, ουσιαστικά, εσωτερική στάση πληρωμών, αφού παίζουν με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα δείχνουν με ακόμη πιο απροκάλυπτο τρόπο το πραγματικό, αυταρχικό τους πρόσωπο, με μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες (το 1951)».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF