Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Σαμαράς: «Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Ανοιχτός στο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας εάν αν το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...
μιλώντας στο Bloomberg.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας εάν οι υποχωρήσεις που θα απαιτηθούν προκειμένου να εξασφαλιστούν έκτακτα δάνεια δημιουργήσουν ρήγμα στον κυβερνών συνασπισμό.

«Εάν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τότε θα παρέχουμε στήριξη. Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα σήμανε την καταστροφή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ταυτόχρνα επέκρινε την έως τώρα διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Η απάντησή του στην πρόθεση του Τσίπρα να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της Ευρωζώνης, είναι η εξής: «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καμία ενέργεια. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η κυβέρνηση πρέπει να τιμήσει τη λίστα των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου και αφορούν την επέκταση του προγράμματος διάσωσης. Αν έχουν πάρει ιδεολογικές αποφάσεις ότι δεν θα τηρήσουν τη συμφωνία, τότε πηγαίνουμε σε χρεοκοπία».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF