Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Λαπαβίτσας: Δεν θα ψηφίσω ό,τι θα έρθει στη βουλή

«Προφανώς κανένας μας στην ΚΟ δεν θα ψηφίσει ό,τι και να έρθει στη Βουλή. Και για μένα είναι κόκκινη γραμμή είναι οι ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε στην τρόικα του Αθήνα 984 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο βουλευτής...
του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο να υπάρχουν συζητήσεις, διαφωνίες και εντάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα αυτό είναι η δύναμή του και γι'αυτό είναι εδώ που είναι. Όσοι ποντάρουν σε διασπάσεις, παρενθέσεις και σχηματισμό άλλων κυβερνήσεων θα απογοητευθούν διότι υπάρχει πολύ έντονος συνδετικός ιστός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφωνίες και τις συζητήσεις μας. Είμαστε ενωμένοι και θα παραμείνουμε ενωμένοι».

«Δεν περιμένω πολλά πράγματα από το euroworking group σήμερα αλλά αν υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια αντιμετώπιση λογική προς την κυβέρνηση από την πλευρά της Ευρώπης θα πρέπει να χαλαρώσουν ορισμένοι όροι ρευστότητας. Η τεχνική διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πάρει χρόνο. Πιστεύω όμως ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ή κάπου τόσο θα υπάρξει κάποια διευθέτηση στη βάση των προτάσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στάσης πληρωμών ή άλλα ευφάνταστα σενάρια και θα πάμε τον Ιούνιο όπως έχουμε υπολογίσει και εκεί θα τεθεί και θέμα χρέους και γενικότερα θέμα κατεύθυνσης της χώρας».

«Προφανώς δεν θα ψηφίσω ότι και αν έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα ψηφίσει ότι έρθει στη Βουλή. Όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα' ρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει στο πρόγραμμά μας».

«Ιδιωτικοποιήσεις είναι και για μένα και για πολλούς άλλους κόκκινη γραμμή και γι' αυτό θέλω να δω τι ακριβώς προτείνεται και πως. Βγήκαμε και είπαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».

Ερώτηση: Υπάρχει όμως η πρόταση που έχουμε στείλει και μιλάει και για τον ΟΛΠ και για την παραχώρηση των αεροδρομίων και για τον ιππόδρομο; Με αυτά συμφωνείτε;

Απάντηση: «Πρέπει να τα δούμε συγκεκριμένα να δω τι ακριβώς προτείνεται και στη βάση αυτή θα ψηφίσω κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF