Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πάσχα στην Αθήνα 2015: Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Σειρά εκδηλώσεων, στο πνεύμα των ηθών και εθίμων του Πάσχα, διοργανώνει από την 1η έως τις 8 Απριλίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, παρέχοντας...
τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ανοίγει τις εκδηλώσεις την Πρωταπριλία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ στις 3 του μήνα συμπράττει στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα με τον Εκκλησιαστικό Χορό του Ναού. Στις 5 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη εμφανίζεται η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων σε Πασχαλινή συναυλία. Τη Μ. Δευτέρα ο Λάκης Χαλκιάς και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν εκκλησιαστικούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά».

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» παρουσιάζει από τις 4 έως τις 19 Απριλίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Λύκειο Ελληνίδων την έκθεση «Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη».

Τέλος, ο Οργανισμός στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του κοινωνικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν ως στόχο να προσφέρουν μέσα από την προαγωγή του πολιτισμού ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, πραγματοποιεί τρεις παραστάσεις από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στα Νοσοκομεία Παίδων και μία συναυλία στο Γηροκομείο Αθηνών από την Αθηναϊκή Ορχήστρα του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών Ελλάδος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF