Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Βενιζέλου με τον πρώην πρόεδρο του SPD

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του Πρώην Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD και Προέδρου...
του Ιδρύματος Friedrich Ebert FES, κ. Kurt Beck, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
Στο πλαίσο αυτό αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, τις πολιτικές εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό Νότο και την ανάγκη ανάδειξης της κοινωνικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εθνικιστική ρητορική που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια εν μέσω πολιτικών λιτότητας και οικονομικής κρίσης.

Κατά τη συνάντηση, o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην χώρα και τις διεργασίες ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα λάβει χώρα στις 15 Μαΐου 2015.

Επίσης, συζήτησαν τις δυνατότητες για την περαιτέρω συνεργασία των επιστημονικών ιδρυμάτων FES και ΙΣΤΑΜΕ με την προώθηση ενός ανοιχτού διαλόγου που θα επιτρέπει την βελτίωση των σχέσεων Γερμανίας/ Ελλάδας ,οι οποίες πλήττονται πολλές φορές από τις κακές συμπεριφορές ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Γερμανία, στο πλαίσιο της κοινής Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Dr Roland Schmidt, ο Διευθυντής Διεθνούς Διαλόγου, Dr Alexander Kallweit, καθώς και οι Διευθυντές της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα Χρήστος και Νικόλ Κατσιούλη, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου Προέδρου ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF