Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

«Νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο θα φέρει η νέα συμφωνία» δηλώνει ο Σαμαράς

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρέδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαρας με συνέντευξη που παραχωρεί στο Βήμα της Κυριακής. Ο κ.Σαμαράς κατηγορεί...
την κυβέρνηση ότι εδώ και δύο μήνες δεν παρήγαγε κανένα έργο και υποστηρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν αναδιατύπωση «αναδιατύπωση δικών μας πολιτικών».

«Η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα και η κυβέρνηση ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο... Η κυβέρνηση υπέγραψε επέκταση του Μνημονίου αλλά αρνείται να το παραδεχθεί. Και έτσι δεν μπορεί να εφαρμόσει καμία πολιτική» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Υποστηρίζει πως «η πολιτική λύση βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό» καθώς εάν ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Επιμένει ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, καθώς «αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει». Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του τονίζει: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».

Πάντως, τονίζει ότι θα στηρίξει τη νέα συμφωνία «καθ΄όσον η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία, ούτε την αβεβαιότητα... Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους! Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε! Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF