Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασμού σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας

Την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Στην υπόθεση, την οποία αποκάλυψε το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης...
εμπλέκονται δύο 40χρονες, εκ των οποίων μία νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής και μία τραπεζική υπάλληλος, όπως επίσης μία 41 ετών λογίστρια.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, 26χρονη νοσηλεύτρια κατήγγειλε στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, τη διάπραξη των ανωτέρω αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, αρχές Αυγούστου του 2014, 41χρονη λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό ιδιωτικής κλινικής, νόμιμη εκπρόσωπος της οποίας ήταν η 40χρονη κατηγορούμενη, κοινοποίησε στην παθούσα την απόλυσή της από την παραπάνω επιχείρηση, πλην όμως απαίτησε εκβιαστικά την επιστροφή μέρους της αποζημίωσης και των οφειλομένων της μισθοδοσίας της, που θα της καταβαλλόταν, μετερχόμενη απειλές σχετικά με την επαγγελματική της επάρκεια και τη συνακόλουθη δυσχέρεια για την εύρεση νέας εργασίας.

Την επόμενη ημέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου θα γινόταν κατάθεση στο λογαριασμό της μέρους των οφειλομένων, προκειμένου να εμφαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.

Έπειτα από την άρνηση της νοσηλεύτριας να επιστρέψει το καταβληθέν ποσό, η 41χρονη ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ' εντολή της, επενέβη στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαιρώντας το παραπάνω ποσό, αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων πλαστογραφημένα, σχετικά με την υπόθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF